شبهه 1 - چرا خارجی ها با وجود این که شراب می خورند وگناهان زیادی انجام می ذهنددر رفاه و سرسبزی هستند و ما در بد بختی وفلاکت؟
(حتماً پاسخ را بخوانید)
یزدفردا :از اين پس سلسله شبهات رايج بين جوانان را با پاسخ منتشر مي كنيم اميد است جوانان و به ويژه مربيان محترم استفاده نمايند و مار ار از نطرات خود بي بهره نگذارندبه سؤال بسیار رایج و مهمی اشاره نمودهاید. اگر چه پیشتر از این نیز راجع به مباحث مشابه مطالبی درج شده بود، اما نظر شما و سایر عزیزانی که سؤالی مشابه دارند را به نکات ذیل جلب مینماییم:
الف – اولین نکتهی لازم به توجه این است که اساساً صورت مسئله کاملاً خطا و القایی توسط بوقهای تبلیغاتی سوء میباشد. نه آن خارجیها در رفاهی که ما فرض میکنیم هستند و نه ما در بدبختی و فلاکتی که به ما القا میکنند هستیم و چه بسا در بسیاری از موارد کاملاً بر عکس است.
ب- مسئلهی آب و هوا، ربطی به شراب خوردن و یا نماز خواندن ندارد. بلکه مربوط به چگونگی قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی میباشد. خواه ساکنین آن منطقهی جغرافیایی کافر باشند و یا مؤمن. البته در هر شرایط جوی، عبادت، دعا و اجتناب از گناه میتواند سبب خیر بیشتر این نعمات الهی گردد.
قبلاً مفصل توضیح داده شده است که چه کسی گفته که مثلاً هوای بارانی بهتر از هوای آفتابی، یا دشت بهتر از کوه یا جنگل بهتر از کویر است !
اگر مردم مقیم خاورمیانه از هوای نیمه خشک و جنگلهای کمتری برخوردار هستند، مردم اروپا هم از آفتاب کمتری برخوردار میباشند و به همین دلیل چه در عرصهی سلامت و بهداشت و چه کشاورزی و دامپروری و ...، با مشکلات عدیدهای روبروی میباشند. به عنوان مثال طبق گزارش رسمی، بیش از 70٪ جوانان انگلیسی، تا قبل از سی سالگی همهی دندانهای خود را از دست میدهند (به دلیل نداشتن آفتاب کافی و نیز مصرف الکل و دخانیات) و اغلب مردم اروپا (به ویژه زنان) از سی سالگی به بعد دچار عارضههای استخوانی و پا درد هستند. و یا از سویی دیگر کشورهای خشک و نیمهخشک، از نعمت انرژیهای زیر زمینی (نفت) و آسمانی (خورشید) بیشتری برخوردار میباشند. حال چرا باید به ما القا کنند که حتی موقعیت جغرافیایی آنها بهشت برین است و ما در بدبختی و فلاکت قرار گرفتهایم؟! به ویژه کشور پهناور ما که کشوری چهار فصل است و جهان آرزوی چنین نعمتی دارد. در این کشور در هر روز سال که در نظر بگیرید، آب و هوای تمامی چهار فصل جریان دارد و گاه ـ به ویژه در تابستان و زمستان – تفاوت دمای گرمترین و سردترین منطقه به 40 درجه سانتیگراد میرسد. در ایران شما در یک روز میتوانید در یک نقطهی کشور اسکی روی آب نمایید و در نقطهی دیگر اسکی روی برف! میتوانید به فاصله چند ساعت از عمق جنگلهای سرسبز شمالی، با هوایی خنک و بارانی، خود را به کویر خشک و گرم برسانید. از دریاها و دریاچههای شور و شیرین هم زمان بهرهمند گردید و از مرکبات گرفته تا حبوبات و سبزیجات را کشت نموده و بهرهمند گردید.
ج – و اما راجع به «گناه» و «صواب» و در نتیجه «عقاب» و «ثواب»، باید دقت نمود که هر گناه و صوابی، نتیجهی خودش را دارد و ضرورتی ندارد که اگر کسی در عرصهای گناهی مرتکب شد، در همهی عرصهها متضرر گردد و یا اگر کسی در عرصهای کار مثبتی انجام داد، در همهی عرصهها موفق و مؤید باشد.
همان خداونی که در یک آیه حکم فرمود شراب ننوشید، در دها آیه فرمود: که تفکر و تدبر و کسب علم کنید. حال چه کسی گفته است که شرابخواری گناه است، اما بیفکری، تنبلی، بیسوادی و ... گناه نیست؟
ما باید با تدبر بیشتری به مباحث اعتقادی و احکام خود توجه کنیم. همان خداوندی که فرمود «زنا» حرام و مستحق حد است، فرمود: غیبت از زنا بدتر است. و همان خداوندی که «قتل» را عملی نکوهیده و حرام اعلام نمود و حکم قصاص را در مقابلش قرار داد، فرمود: « وَ الْفِتْنَةُ أَشَدُّ مِنَ الْقَتْل - و فتنه شدیدتر (اثر سوء بیشتر) از قتل است. و دین مبین اسلام، کسب علم و تفکر را بهترین عبادت و جهل و تنبلی را از گناهان بزرگ برشمرده است.
پس، اگر آن شرابخور به دنبال کسب علم در عرصههایی (دست کم مربوط به زندگی در دنیا – نیازهای مادی) رفت، به بهرهی آن میرسد و اگر آن مسلمان به بهانهی نماز و عفت، هیچ وقت و همتی صرف کسب علم ننمود، ضررش را میبیند. به عنوان مثال: از مضرات آزادیهای بی حد و حصر و مصرف مشروبات برای کشور مرفهای چون سوئد سر سبز و پر باران این بوده که در میان کشورهای اروپایی به لحاظ آمار «تجاوز» در صدر قرار دارد. به گونهای که تحلیلگران خودشان بیان داشتهاند که تجاوز در میان مردان سوئدی به صورت یک رفتار عمومی درآمده است.
د – به طور کلی دربارهی مشکلات، معضلات، گرفتاریها، بدبختیها و فلاکتهای انسان و جوامع بشری دقت فرمایید که خداوند متعال میفرماید:
«ظَهَرَ الْفَسادُ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِما كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاسِ لِيُذيقَهُمْ بَعْضَ الَّذي عَمِلُوا لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ» (الروم - 41)
ترجمه: فساد، در خشكى و دريا به خاطر كارهايى كه مردم انجام دادهاند آشكار شده است خدا مىخواهد نتيجه بعضى از اعمالشان را به آنان بچشاند، شايد (به سوى حق) بازگردند!
پس، اگر مسلمین به بصیرتی و تنبلی نمودند و به حکومتهای اموی و عباسی و عثمانی تن دادند و یا دو سه قرن تسلیم استعمار مستقیم شدند و چند قرن نیز گمان کردند که لابد آنها برترند، حتماً موی بلند از موی سیاه قشنگتر است و یقیناً چشمآبی بیشتر میفهمد، یا در آن هنگامی که جهان غرب به سوی به کارگیری و گسترش علمی که از جهان شرق (به ویژه جهان اسلام) آموخته بود حرکت میکرد، اینها به تنبلی، تن پروری و ذلت تن دادند! معلوم است که در بسیاری از امور عقب خواهند افتاد.
بیش از دو قرن کشورهایی چون انگلیس، فرانسه و آمریکا، همهی منابع و سرمایههای کشورهای اسلامی و حتی غیر اسلامی ضعیف را به یغما بردند و با این ثروتها برای خود پیشرفت و رفاهی را ساختند و اکنون ما به رخ ما میکشند که لابد ما بهتریم که زندگی (ظاهری) بهتری داریم.
ﻫ – اما، در عین حال لازم است که نسبت به زندگی غربی نیز با تدبر و بصیرت دقت شود تا معلوم شود که آیا در رفاه هستند؟ آیا خودشان راضی هستند؟ آیا انسانیت و همهی ارزشهای انسانی را از دست نداده و اکنون خودشان ناراضی نیستند؟ آیا آمار قتل، تجاوز، دزدی، اعتیاد، طلاق، تولد فرزندان بیپدر و گسترش نسل بیهویت، ناامیدی از زندگی، سقط جنین، خودکشی، ترورهای کور در دبیرستانها ... و صدها فساد و تباهی فردی و اجتماعی دیگر که موجب بروز نگرانیها و اضطرابهای فردی و اجتماعی گردیده، در آن دیار بیشتر است و یا میان ملل مسلمان؟ آماری که خودشان ارائه میدهند، بسیار وحشتناک، فلاکتبار، نکبتانگیز و دقیقاً متضاد تبلیغی است که فرافکنی و القا میکنند.
و– قابل دقت آن که، امروز که ملل مسلمان در حال بیدار شدن از خواب گران هستند و سعی دارند که با دقت به اطراف بنگرند و ببینند که چه شد و چرا عقب افتادند، آنها (دشمنان) القا میکنند که علت عقبافتادگی شما نماز و علت پیشرفت ما مصرف مشروبات الکی است! تا همین را هم از مسلمانان گرفته و آنها را بدبختتر از گذشته کنند. لذا ما باید بیدار و بصیر شویم.
یزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 23,فوریه,2025